Talvirenkaat – aika on tullut!

Talvi on lähellä ja aika alkaa miettiä talvirenkaita konkreettisesti. Talvirenkaat ovat pian pakollisia ja jo tänään lokakuun ajan on satunnaisesti yöllä pakkasta.

Mikä tekee talvirenkaista hyvän talvirenkaiden?
Kuvio. Kuvio on see joka määrittää pitoa.Esimerkiksi Michelinin premium talvirengailla on kuvioit uuria noin 1500 ja halvalla rengailla on niitä vain 200. Kuviot tai urat autta parempin kytkeytyä pinnalla ja se tarjoaa hyvän pidon. Logiikka on yksinkertainen. Urat tai kuviot auttaa hakemaan vettä, lunta etc pois. Jos urat ovat sitten täynnä niitä elementtejä salaojitus on huono, ja renkaan tasoittuu, ja sitten taas menettää pitoa. Jos urat ovat lukuisat, heidän täyttäminen vie huomattavasti enemmän aikaa verrattuna rengaista joten urituksen on vähemmän.

Minkä valitsee nastoitettu vai lamellien?

Yhden selvä vastaus on vaikea löytää.Voit tuoda esiin joitakin seikkoja, jotka pitäisi ehdottomasti harkita renkaiden ostamisesta.Väittäen että lemellinen on puhtaalla asfaltilla parempi, on väärä. On hyvin vähän lamelleja joka on testeissö näyttää parempia tuloksia kuin nastarenkaat. Nykypäivän nastarenkaat on yli melkein kaikkien ominaisuuksia kuin lamellien. Ainoa ja suurin haitta on nastoitettujen melua.

Nastoitettu pitäisi ehdottomasti käyttää hieman ajokokemukseen ja harvemmin ajaavat kuljettajien, koska liukkaalla hätätilanteissa on naastarengailla suurempi mahdollisuus hallitsee autoa. Myös kuljettajat joka kuljettavat autoa useimmiten aikaisin aamulla tai myöhään yöllä, pitäisi ottaa huomioon teiden äkillisen jäätiköitymisen.Jos lämpötila vaihtelee nollan, niin tällaisissa olosuhteissa heikkenee lamellien ohjaus vaikeasti.

Asiantuntijoiden uskovat, ettö lamellien kayttäjät täytyy noudattaanopeusrajoitusta 80 km/h märällä tai liukkaalla tiellä (Keski-Euroopan lamellielle 50 km/h). Nastarenkaille ei tarvitsee nopeusrajotuksia. Talven lopulla täytyy nastarenkaiden omistajat menemään renkaanvaihdossa ja laittaa autolla kesärenkaat. Lamellijen omistajat ei täytyy vaihtaa mitään. Tietenkin nämä kulumine kesällä on paljon suurempi.